Massageskolan del 3

Efter massagen kan du få spänningshuvudvärk och/eller träningsvärk på kvällen eller dagen efter om du har haft mycket spända muskler. Men det är övergående och det är absolut inget som är farligt. Tvärtom, är det ett bra tecken på att cirkulationen har kommit igång och att massagen har gett effekt.

Mina rekommendationer:

Om du ofta har ont, så rekommenderar jag att du kommer på massage rätt så tätt i början d.v.s en gång i veckan, så att vi får mjuka upp muskulaturen och ev. muskelknutor. När det känns bättre och smärtorna har avtagit och du känner dig mjukare och smidigare i muskulaturen kan du komma varannan vecka, var tredje vecka eller en gång i månaden just för att förebygga och underhålla. Det är helt och hållet upp till dig hur ofta du vill komma på massage. Man kan aldrig få för mycket massage.

Mina tips!

Tänk på att dricka mycket vatten efter massagen. Vi har satt igång mycket slagg och gifter under massagen och dem åker ut lättare om man dricker mycket vatten.

Om du har möjlighet så ta det gärna lugnt efter massagen. Ju lugnare dessto bättre. Om man utsätter kroppen för kraftigt arbete eller hård träningen direkt efter massagen kan man förstöra den positiva effekten som massagen precis har uppfyllt.

Precis efter en massage kan du bli trött, frusen och hungrig eftersom att ämnesomsättningen ökar vid massage. Men efter några timmar går ofta tröttheten över och du får mer energi och känner dig piggare och gladare och lyckligare.

Om du har ett stillasittande jobb är det extra viktigt att du tar små, korta pauser på ditt jobb och rör på armar och axlar så att du får igång blodcirkulationen. Tänk också på att sträcka ut nackmusklerna. Det gör större nytta än du tror. Och det är bättre att du gör fler kortare pauser än en lång.

Du ska dock INTE ta massage om du har ont i halsen eller är förkyld. Då kan nämligen bakterier eller virus lättare spridas runt i kroppen eftersom att man får ett ökat flöde just på lymfcirkulationen. Då kan förkylningen bli värre om man har otur och den kan bli mer långdragen. Är du däremot i slutskedet på en förkylning så gör det inget att få massage.

Det här inlägget postades i Massageskolan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.